Descoperiți girafa, cel mai înalt animal de pluș din lume

Un bebeluș, ca și un copil, are nevoie în mod constant de dragoste și de reasigurare. Această dovadă de atenție îl ajută cu adevărat să crească și să se dezvolte. De cele mai multe ori, această nevoie devine foarte restrictivă atunci când vine vorba de somnul său. Și aici intervine o jucărie de pluș. Bebelușii găsesc o poziție liniștitoare înfășurându-se în jurul jucăriei lor de pluș și îmbrățișând-o. Pe lângă faptul că este un punct de referință, jucăria de pluș este și un companion pentru cel mic. Această jucărie face parte integrantă din decorul dormitorului bebelușului. Moliciunea sa copleșește spațiul!

Știați
că girafa este cel mai înalt animal de pe pământ? Cartea sa de identitate sunt petele de pe haina sa. Astăzi,
această specie este din nou
pe cale de dispariție din cauza umanității și a civilizației sale. Nu se mai găsește nici măcar în regiunea sahariană. Între timp, optați pentru
prosopul de pluș dingiraffe
pentru a-l invita în casa dumneavoastră. În acest fel, puiul tău de iubire te va purta prin povești minunate în savană și junglă. Acestea îl vor ajuta să-și stimuleze imaginația. Zoom pe detalii!

Câteva lucruri de știut despre
girafă

Girafa este animalul regal și emblematic al savanei africane. Poate fi întâlnită din Ciad până în Africa de Sud. Dar turmele de girafe se găsesc în principal în Niger, Botswana, Tanzania și Kenya. Până în prezent, girafa este cel mai înalt mamifer de pe planetă. Este un animal ultracarismatic datorită hainei sale pătate, gâtului lung și picioarelor lungi. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) o consideră “vulnerabilă”. Într-adevăr, 40% din populația sa a dispărut în întregime între 1985 și 2015.

Particularitățile girafei

Înainte de a
cumpăra un
pluș
uriaș
de girafă
, iată tot ce trebuie să știți despre acest animal: girafa este un mamifer ungulat care are tocuri la picioare. Greutatea sa medie este de o tonă pentru un mascul și de 600 kg pentru o femelă. Și poate atinge înălțimi de până la 5,80 metri. În general, femelele sunt cu 1 metru mai scunde decât masculii. Girafa este deosebit de ușor de recunoscut datorită hainei sale cu pete roșii pe fond alb. Aceste pete sunt folosite pentru a se ascunde. I s-a atribuit numele latin “camelopardalis”, care înseamnă “cămilă-leopard”. Girafa are, de asemenea, o coadă ușoară care măsoară între 70 și 100 cm.

Este singurul animal care se naște cu două coarne mici acoperite de piele. Acestea sunt mai compacte și mai dezvoltate la mascul. În ansamblu, sunt paralele sau cu un mic unghi spre exterior. Acestea se osifică odată cu vârsta și se unesc cu craniul în jurul vârstei de 7 ani la femele și de 4 ani la masculi. Coarnele încep să se îndrepte doar la câteva zile după naștere.

Girafa nu tropăie, ci merge la ambleu și galop. Cu alte cuvinte, își mișcă atât picioarele din față, cât și cele din spate înainte, pe aceeași parte. În medie, aleargă cu o viteză de 15 km/h, cu vârfuri de până la 55 km/h. Gâtul său lung acționează ca o contragreutate pentru a echilibra corpul în timpul mișcării, dar asta nu e tot! De asemenea, este deosebit de util pentru a prinde frunzele de pe copacii cu care se hrănește. Cu toate acestea, este prea scurt pentru a permite acestui animal filiform să bea apă. Trebuie să își îndoaie sau să își depărteze picioarele pentru a atinge pământul cu botul. Din fericire, girafa nu are nevoie să bea zilnic, deoarece își potolește setea cu plantele pe care le înghite. De asemenea, gâtul este folosit pentru un ritual foarte ritualizat. De fapt, girafele își balansează gâtul pentru a se măsura și a-și stabili poziția. Cu aceste informații, vei ști cum să-i explici copilului tău de ce
prosopul
său
de pluș
girafă
mare

are un gât lung.

Corpul și dieta sa.

Acest animal este un rumegător erbivor. Se hrănește în principal cu frunze de copac, în special de salcâm, combretum și commiphora. Adesea, girafa va consuma flori, păstăi sau fructe. Ele au tendința de a regurgita hrana pentru a o mesteca a doua oară. Girafele sug adesea și mestecă oase pentru un plus de fosfor și calciu (mai ales în perioadele secetoase). De asemenea, absoarbe minerale din sol. Girafa are un stomac cu 4 compartimente. O treime din timpul său este petrecut rumegând. Primele 3 și ultimele 3 ore ale zilei sunt dedicate în principal hrănirii. Orele calde și noaptea sunt destinate odihnei și rumegării. Rețineți că masculul petrece aproximativ 43% din zi căutând hrană, în timp ce femela petrece aproximativ 72%.

Inima girafei este excepțional de mare decât la alte animale. Ea cântărește aproape 14 kg, adică aproape 2% din greutatea girafei. La om și la alte mamifere, inima reprezintă doar 0,5% din greutatea animalului. Girafa este atât de mare încât sistemul său circulator este echipat cu mai multe “accesorii” pentru a controla fluxul sanguin și presiunea. Acest lucru previne deteriorarea organismului, în special a creierului. Aceste “accesorii” includ un dispozitiv bazat pe creier și 2 seturi de “valve” (1 set pe artera carotidă care duce la creier și 1 set pe artera dintre creier și inimă). Ritmul respirator al girafei este de 1,5 ori mai rapid decât cel al oamenilor. Traheea sa este cu 2 metri mai lungă, cu un diametru de aproximativ 5 cm. Mai mult, pielea și mușchii picioarelor acționează ca niște ciorapi de compresie.

Reproducerea și puiul său

Girafa este matură în jurul vârstei de 3-4 ani pentru femelă și de 4-5 ani pentru mascul. Ea este fertilă până la aproape 20 de ani și receptivă la fiecare 15 zile în acel moment. În ceea ce-i privește pe masculi, aceștia analizează urina femelelor pentru a determina receptivitatea sexuală a acestora. Numai masculul dominant care a reușit să îi elimine pe ceilalți poate reuși să fecundeze femela. Între nașteri există un interval de aproximativ 20-30 de luni. În timpul vieții sale, o girafă poate da naștere la aproximativ zece girafe.

După o perioadă de gestație de 15 luni, girafa cade la 2,5 metri de la pântecul mamei sale, deoarece aceasta naște în picioare. Se naște cântărind între 40 și 80 kg și având o înălțime de cel puțin 1,70 m. Puiul are la dispoziție doar o oră pentru a începe să o alăpteze pe mama sa, altfel este abandonat. Acesta va trăi cu mama sa timp de aproximativ 2 ani. Crește cu aproximativ 3 cm pe zi. Este înțărcat în jurul vârstei de 12-14 luni. Girafa are 4 tetine inghinale.

Este important de reținut că speranța de viață a girafei este de peste 36 de ani în captivitate. În sălbăticie poate trăi până la 25 de ani. Mulți oameni cred că girafa este mută. Acest lucru este vădit fals! Girafa produce mârâituri care sunt imperceptibile pentru oameni, dar care pot fi auzite de la foarte mare distanță de alte girafe. Girafa este, de asemenea, singurul mamifer de pe pământ care nu poate să bocească. De asemenea, nu doarme mai mult de 2 ore pe zi. Picioarele sale din față sunt mai lungi decât cele din spate. Acestea sunt toate informațiile care îi vor plăcea copilului tău atunci când vei decide să îi
oferi
un
pluș de
girafă
xxl

.

Totul despre jucăriile
de pluș girafă

Jucăria de pluș girafă

va fi cel mai bun complice al iubitului tău. Este, de asemenea, un mod sigur și eficient de a vă învăța copilul despre această rasă endemică și excepțională. Această jucărie vă va însoți copilul în viața sa de zi cu zi. Strângând și îmbrățișând plușul său de girafă, nu-i va lipsi niciodată dragostea și confortul.

<span is=”qowt-word

< p>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *